Wil je junior-stadsdichter worden?

Op woensdag 8 mei wordt de nieuwe junior stadsdichter van Enschede gekozen. Tien dichterstalenten dragen voor, een vakkundige jury beoordeelt hun voordracht en werk en hakt een knoop door. De nieuwe junior-stadsdichter trekt daarna een jaar lang met de Enschedese Stadsdichter, Jos Eertink, de stad door om op allerlei podia voor te dragen uit eigen werk. Maar je werk komt ook op het Wilminkplein te hangen, bijvoorbeeld. Superleuk!

Woon jij in Enschede, zit je in groep 7 of 8 en maak je regelmatig gedichten? Wil je een poging wagen? Doe dan mee!

Misschien schrijf je in de klas een gedicht voor de junior stadsdichtersverkiezing. Is dat niet zo? Dan kun je ook zelf een gedicht opsturen.

Mail je gedicht uiterlijk op 20 april (dus voor Pasen en de mei-vakantie) naar ernst.bergboer@kpnmail.nl. Schrijf in je mail waarom jij de nieuwe junior-stadsdichter van Enschede wil worden. Jouw gedichten worden anoniem beoordeeld. De tien beste dichters doen mee aan de verkiezing.

Dus: een eigen gedicht > een motivatie (niet vergeten!) > en je doet mee.

Schrijf de verkiezingsavond alvast in je agenda! En nodig je familie en vrienden uit. Wie weet…

Woensdag 8 mei
19:00 – 21:00
Theaterzaal Concordia
(Oude Markt, je weet wel…)

Doen!

Eerst nog even wat hulp bij het dichten?

Kom je uit een Enschedese groep 7 of 8 en voel je je nog geen dichter? Vul dan eerst het ‘Belangrijk dichtwerkboekje’ in. Hierin leer je in 4 stappen een gedicht schrijven om je rommelige gedachten mee op een rijtje te zetten.

Bij het werkboekje hoort ook onderstaande lesvideo die je bij het invullen kunt bekijken.

Lesvideo: Belangrijk gedicht

Hieronder staat de lesvideo van 12 minuten, opgenomen in Enschede door Anja, Tanja en Pierre. Zet de video op de aangegeven tijden op stop om het werkboekje in te vullen. In totaal duurt de les 45 minuten.

Je bekijkt deze video in de klas het beste op het digibord fullscreen en op de hoogste kwaliteit.