Juniorstadsdichter worden met Anja & Tanja

Maak een eigen gedicht met de videoles van Anja en Tanja! Lever dat onderaan deze pagina in om mee te doen aan de juniorstadsdichterverkiezing. Je mag ook een gedicht inleveren dat je al eerder hebt geschreven. Doe het voor 15 november 2016!

Anja en Tanja: dichters in de klas (op video)

Bekijk hieronder de NIEUWSTE aflevering: ‘Verhalen in de Stad’. Je ziet er in 10 minuten hoe Anja en Tanja rappen, Enschede in gaan, de vorige juniorstadsdichter van Enschede interviewen en tot een gedicht komen. Het is dezelfde video als vorig jaar, maar je ziet na een jaar vast weer heel andere dingen. De werkbladen die volgens de aftiteling in het knalpakket zaten staan gewoon hieronder op deze pagina. De deadline voor inzending is dit jaar 15 november 2016!

Je bekijkt deze video in de klas het beste op het digibord fullscreen en op de hoogste kwaliteit.

 

Schrijf met Anja en Tanja een gedicht

Na afloop kun je nog eens (bijv. 20 minuten) werken aan een eigen gedicht. Op een blaadje uit het niets of op een werkblad van Anja en Tanja dat je hier kunt downloaden en uitprinten. Print de uitwerking van Anja en Tanja eventueel op de achterkant voor inspiratie! Je kunt trouwens het werkblad ook invullen zonder de video te bekijken.

We hopen dat er van alle scholen in Enschede een paar inzendingen komen van kinderen uit groep 7/8 die dichten leuk vinden. Ze hoeven het nog niet perse vaak te doen, ze mogen er ook nu achterkomen dat ze dat wel vaker willen doen.

 

Lever je gedicht in om mee te doen!

Inleveren kan razendsnel via dit inleverformulier.
Of lees hieronder hoe je anders in kunt zenden.
PAS OP: als je deze pagina verlaat voordat je verzendt raak je kwijt wat je al hebt ingevuld!

Je voor- en achternaam

Je emailadres

Je straatnaam en huisnummer

Je postcode en woonplaats

Je telefoonnummer

Je leeftijd en groep (7 of 8?)

De naam van je school en je klas

Plak of typ hier jouw gedicht (met titel als je die hebt)

Ik heb het reglement hieronder gelezen en ga ermee akkoord.

Heel leuk dat je mee doet! Lukt het niet met dit formulier, stuur dan alle informatie en je gedicht in een e-mailtje naar: info@bibliotheekenschede.nl. Lukt ook dat niet dan kun je het altijd (met alle informatie over jezelf!) gewoon langsbrengen bij of opsturen naar de bibliotheek in het centrum van Enschede: Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede.

 

Reglement juniorstadsdichterverkiezing 2016

Het reglement van de juniorstadsdichterverkiezing 2016 is hier te downloaden. Bij de kaart van Anja en Tanja die via de bibliotheek naar de scholen is gegaan zat ook een uitgeprint reglement.

 

Verkiezing op 30 november

Graag tot ziens op woensdagmiddag 30 november bij de verkiezing in de bibliotheek in het centrum van Enschede. We nodigen de dichters van de 10 beste inzendingen uit om voor te komen lezen voor de jury en Sarah Vegter zal hier ook afscheid nemen als juniorstadsdichter en haar laatste juniorstadsgedicht presenteren.

Tot slot nog een weetje: Anja en Tanja zijn allebei echt stadsdichter van Enschede geweest!